CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, October 8, 2011

HAPPY OCTOBER~~


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..
belum terlambat kn cikBALQIS nk wish happy october..
2-3 menjak nie 
asyik xde mood nk menaip..
tpi tgh gle blogwalking blog2 korg, blogshop.. 
huhu
ble idea smpai je trus mood jtuh merundum..
haha
plik3.. 
hihi

lgpn mnggu lps cikBALQIS bru je pndah umah sewa yg baru.. 
best gle umah nie..
3bilik+dapur yg besar+ ruang tamu yg besar..
segalanya besar *termasuk yg tulis nie jgk..
oleh krn kami ad 5org+sorg lg ousemate bru,
so satu blik 2org..
cikBALQIS dpt bilik blkg..
best gle sbb...:
1.dkt ngn dapur.. nak curi2 makan sng..
2. bdpn dgn bilik air.. nak mandi xyah nak cop2.. haha
3. sblh ruang tgk tv.. lgi2 hantu tgk tv kan?? hihi
4. ape lgi ye..???  da tue je la kot.. 
walaupun best smuanye dkt..
tpi cikBALQIS spend alot of time in sweet room tue je..
layan movie xpn mengemas.. *kemas la sgt.. ^^


kalau dibanding umah dlu..
kecik+2blik+dapur yg kecik n xbest
oleh krne kita berlima time tue, 
kitorg share blik je... 1 bilik utk sleeping beuty, 1 blik lgi ltak wardrobe je..
tue pn sesak gle..
kalau nak mandi, xley lme2
nty xde air.. kcian org terakhir..^^
kdg2 kalau masak tue xbole smue kt dapur.. 
mmg sesak gle la..
tpi skrg nak menari ke nak kuang lintang kew kt dpur 2 pn bole.. ^^

oke la cikBALQIS nk solat asar dlu oke..
jom solat york~~

Thursday, September 29, 2011

cikBALQIS na mnx tolong bole??


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..
cikBALQIS nk mnx tolong bole??

tolong like page nie..
.
.
.
.
.
.
.

and sini sekali.
.
.
.
.
.
.
.
.
korg tolong ye~~

Wednesday, September 21, 2011

LD : Simple Lucky Draw By Cik Purple



  • Mestilah FOLLOWER blog CP.. DONE
  • LIKE FANPAGE     DONE
  • Buat Entri SIMPLE    DONE
  • Copy Banner diatas dan BACKLINK ke entri ini    DONE
  • Tag 2 orang rakan dan pastikan dia tahu! DONE
TAG :

tarikh tutup 29 / 09/ 2011

GA : September B'day GA




nak join??
klik banner..

cikBALQIS birthday's is on 11 sept..
da lps suda..
skrg da ** tahun 10 hari.. :)

GA : Simple Giveaway HOB




Afifah Alias -  Top up RM10 x 3 dan RM5 x 4 pemenang
Ninie  - 


 1 biji Red Niemonster (Felt craft doll saiz 12cm X 12 cm) 




1 biji Gendix Doodle Doll  (10cm X 10cm) 



 1 special doodle utk pemenang 



3) Saguhati: 5 doodles from Niedoodle series ada nama setiap pemenang. (refer to http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/free-niedoodle-series.html)

Due date :     24/08/2011 - 30/09/2011
Hadiah :
5 X doodles  buat 5 pemenang bertuah
2X Cursor buat 2 pemenang bertuah
2X Simple header buat 2 pemenang bertuah

LD : First Lucky Draw Ate



nak tag kt;

nak join klik banner

Tarikh :
07 Sept - 07 Oct

GA ; Cik Najihah Meriah Yaw

nak join??
klik2 banner oke..
CLOSE : 23 SEPTEMBER ( 12 MALAM )

LD ; Stress Lucky Draw


"bila cikBALQIS stress...
1. xnak cakap ngn sape2.. *org ckp buat dont know je :P
2. zikir2 banyak.. *xpn dengar alunan ayat2 quran..
3. take time utk muhasabah diri.. *biasanya 2-3 hari jgk :)
4. makan banyak.. *tambah kegemukan yg sedia ada :P
5. tengok ciptaan Pencipta..  *amazing rite??
6. kalau terlalu stress, nangis smbil terguling2 atas katil..  :)
7. yg selalu cikBALQIS buat lps nangis is SLEEPY BEUATY~~ :)

nak join jgak..
here

Tuesday, September 20, 2011

GA : NBFP :)


1- buat entry seringkas mungkin tetang give away ni di belog atau fb anda.. (tak perlu pjg2 pon xpa) pastu tinggalkn link entry anda d ruangan komen post ini.. SETTLE
2- like fan page NADICRAFT@FB..    SETTLE
3- link & list kan belog NADICRAFT kat belog anda.. SETTLE


tempoh give away :
08 September 2011 ~ 30 September 2011 

Monday, September 12, 2011

GA :saya suka DOMO lah!

kembali join GA..
hope kali dapat la..
bole jdi koleksi adiah hb~~

1st PRIZE x 1
DOMO KUN PENCIL CASE

2nd PRIZE x 1
 DOMO KUN 2 ZIP CASE

3rd PRIZE x 1
DOMU KUN PHONE STAND

4th PRIZE x 1
 DOMO KUN SOFT TOY

All items are original!

jom join~~
but sebelum 20 sept 2011 oke

Sunday, September 11, 2011

kawe teman~~


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..
selamat ari raya semua.. amacam raye korg??
oke ri ni rse ye cikBALQIS xnak cite psl raya dlu..
cikBALQIS nak cite psl kwn cikBALQIS dlu oke..
'st, smlm kwn cikBALQIS bru kehilangan ayahanda tercinta di h.s.i, jb..
kau kene kuat dear.. redha dan banyak kn bsabar oke..

'nd, rse nye blum terlambat klo cikBALQIS ckp ucapkan taniah kpd kwn2 yg bru sje mjejakkn kaki di alam u.. cikBALQIS wish u oulz luck.. buat la yg tbek oke.. tanamkan niat belajar krn ALLAH smate2.. be de best among de best oke..

'rd, ari nie ada kwn2 cikBALQIS yg berkemampuan utk blaja di timur tgh.. hari nie kwn2 cikBALQIS akn nek flight kul 7.50pm.. cikBALQIS ngt nk p hantaq.. tpi apakan daya demam xkebah lgi.. sob3.. klo g krg, mmg smue nek flight sbb klia da bnjir da.. haha.. yg pntg buat korg smue yg pergi, jgn lupekan cikBALQIS tw.. tanamkan niat bljar kerana ALLAH.. carilah ilmu bukan ilmu cari kita..

oke la.. mnggu nie start kemas brg.. kne tuka opiz.. nak pndah umah sewa baru.. permulaan satu HIJRAH.. huhu semangat baru~~

Wednesday, August 24, 2011

sabar??


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..
 
hye smua blogger..
2-3 hari malas btul nk hapdated blog nie.. hihi..
yg pntg cikBALQIS still blogwalking oke.. hihi..

malam tadi cikBALQIS n mmber2 teman ousemate gi blik ganu.. eh..eh.. bukan.. bukan.bukan..cikBALQIS cume ikut pergi teman dy nek bas nak balik ganu je.. huhu

nak jdi kn citer kiteorg kluar rumah dlm kul 10 gitu la...mse otw tue kteorg ikut jln yg jao.. xla jauh mana pn.. stakat 10 minit je.. ousemate cikBALQIS nie nak naik bas kul 10.20...kteorg smpai pn dlm 10.15..that mean kteorg xlmbat.. yeah.. tunggu pnye tunggu.. bas ye xmuncul2 jgk.. ousemate cikBALQIS da cuak da..
al-maklum ble nk blik kg nie.. selalunya imun mmg down gle.. walaupn bas silih bergnti, tpi bas yg kteorg harap tue xsmpai2.. sabar je la kn.. kteorg nie bole plak borak2 bnde yg xspatutnya.. *sbb kiteorg xrse apa2.almaklum bkn kite yg nk blik* bukan nk bg smngat kt dy.. haha.. kalau cikBALQIS yg la sow bg smngt @ pujuk2 nie..mmg fail.. huhu *kalau ada yg trse i'm sorry..

setelah tunggu hampir SATU jam..smpai jugak la bas yg diharapkan itu.. yeah~~ apa lgi belari la nk kejar bas tue.. pada hal bas tue blum smpat berhenti lgi.. haha..semangat btul la..haha.. ble tnye kt pacik driver tue
'nie bas balik ganu ke pacik'*act,bkn pacik sbb mude lgi tpi xkn nk pnggil abg kot
'a'ah nek la tpi pergi larkin dlu'
'ye la pacik tpi xbuka kew bwah nie' *buat muka pelik
'tak.tak.. bwk nek je.. nty tuka bas kt larkin.. dorg nk lalu mersing'
'oo ye la'
dlm hati cikBALQIS nie mcm nk sumpah seranah je.. huhu. tpi kte kne kawal nafsu nie ye cikBALQIS~~ huhu.. dah la lmbat pastue xde inform apa2.. SABAR je la.. mse nk naik bas dy cme salam sorg ye..yg len just say; 
'oke bai smua' *xyah nak touching2 la cikBALQIS..
lps nek je bas tue, ousemate trus ngis.. terharu agk ye.. huhu..xbole nk lambai2 tgn pn..*dy tndukkn muka(ngis la ktekan..) mse otw nk nek kereta,tibe2.. tit.tit.tit.tit..
new msge~ *click
::::: salam,time kasih bnyk2.. :'( selamat hari raye.. :) :::::


hikmahnya : sabar itu indah, tapi kalau sabar pd bnde yg xspatutnya ??? cthnya menanti yg kita sendiri xpasti adakah itu kepunyaan kita @ ... ???


masih mencari erti SABAR~~

Saturday, August 20, 2011

ISTIMEWANYA WANITA DI SISI ALLAH SWT

BERATNYA TANGGUNGJAWAB LELAKI ~

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh.

Manakala dosa gadis bujang di tanggung oleh bapanya.
Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa ank perempuan yg belum berkahwin dan dosa ank lelaki yg belum baligh.
 
Beratkan?

Hukum menjelaskan ank laki kena tanggungjwb ke atas ibunya
Dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya,
maka berdosa baginya terutama Anak laki yg tua,
manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat pada suaminya.

Isteri berbuat baik,Pahala dapat kepadanya,
kalau isteri buat benda tak baik,
mcm tak menutup aurat dgn sempurna,
Dosanya di tanggung oleh suami.
Beratkan??


Suami kena bg nafkah pada isteri, ni wajib tapi isteri tidak.
Tapi isteri boleh Bantu untk ringankan beban suami.
HARAM bagi suami bertanyakan pendapatan isteri,
Lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izinnya.

Banyak lagi laki, lebih-lebih lagi bila dah bergelar SUAMI.
Suami kena tanggung.
Kalau nk di bayangkan beratnya,
Dosa-dosa yg perlu ditanggung seperti gunung dan semut.

Sebab tu mengikut kajian,nyawa org perempuan lebih
Panjang dari laki. Laki mati cepat sebab dah tak larat nak tanggung dosa yg beratnya (sekadar pendapat sendiri )

Wanita..- Auratnya lebih susah dijaga berbanding laki.
- Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar dari rmh.
- Saksinya kurang berbanding laki.
- Perlu menghadapi ksusahan mgandung dan melahirkan ank.
- Wajib taat kpd suami tapi suami tak perlu taat kpdnya..cume suami la kena consider.
- Talak terletak di tgn suami
- Wanita kurg beribadah kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pd laki.

PERNAHKAH KITA TGK SEBALIKNYA??

~Benda yg mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat.
~Sudah pasti permata tidak akn dibiarkan bersepah-sepah bkn?
itulah bandingannya dgn seorg wanita.
~Wanita perlu taat kpd suami tetapi laki wajib taat kpd ibunya 3kali lebih utama daripada bapanya.
~Bukankan ibu adalah seorg wanita?
~Wanita menerima harta pusaka kurg dari laki,Tapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kpd suaminya,manakala laki perlu menggunakan harta pusaka ituuntk menyara anak-anak dan isteri.
~Wanita perlu bersusah-payah untk mengandung dan melahirkan anak,tapi setiap saat dia di doakan oleh segala haiwan,malaikat, dan seluruh mahluk ALLAH SWT di muka bumi dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.
~Manakala dosanya di ampunkanOleh ALLAH SWT..
~Seorang wanita boleh masuk pintu syurga melalui mana-mana pintu syurga yg di sukainya cukup dgn empat syarat shj :

-Sembahyang lima waktu
-Puasa di bulan Ramadhan
-Mentaati suami
-Menjaga kehormatannya

~Seorang laki perlu pergi berjihad fisabilillah tapi wanita jika taat kpd suaminya serta menunaikan tanggungjawbnya kpd ALLAH SWT akanturut menerima pahala seperti pahala orang berperang Jihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH! Sayangnya ALLAH pada wanita..
Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang laki,tanpa wanita, laki tidak akn wujud di muka bumi ni..tanpa wanita kuat tidak wujud pemimpin yang berwibawa,tanpa wanita tidak wujud lelaki yg beriman..tapi,ingatlah wahai lelaki, wanita itu juga merupakan fitnah dunia..

sentiasa berusaha ke arah kebaikan~~

GA : ahmad hasif & wootwoot


  1. Follow blog iniwootwoot dan ahmad hasif.com    완료
  2. Like dua fan page dorg.   완료
  3. Share post ini di TWITTER or FACEBOOK atau blog  완료
  4. Komen ‘saya dah join’ di post  iniwootwoot.comatau post di ahmadhasif.com   완료
Tempat Pertama : Rm 100
Tempat Kedua  : Rm 80
Tempat Ketiga : Rm 50
Tempat Keempat : Rm 30
Tempat Kelima : Rm20

GA [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan


join GA lgi~~
jom kite uat check-list syarat dia dlu oke.

  1. Tulis tajuk entri “Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan”   완료
  2. Pada entri tu tulis yang ada giveaway ni ..  완료
  3. Letak link di comment   완료
so the GAI is ~,~
 
RM 260 (RM 100 + RM 50 + RM 50 + RM30 + RM 20 + RM 10)

Domain + Hosting

Topup RM 20

Kad Raya

Keychain Singapore

Keychain Sarawak

1 CD Trust Port Total Protection edition 2011
 
Tarikh tutup : 20hb August 2011
Menggunakan random.org untuk mencari pemenang ..

Sponsor :-

hamba ALLAH

Friday, August 19, 2011

CONTEST ; kad raya by Nieysabella

klikklik

 terma & syarat :

1. tekan button Follow-millow.. (optional) 완료

2. buat entry pasal contest nie.. 완료

kenapa cikBALQIS nk kad raye??
1. sjk 3-4 taun nie, asyik dpt mms, e-card, sms & boleh diktekn baik pn tepon
nilai sebuah kad raya kian di lupakn.. :(
 
2. andai masa boleh berputar kembali, nk jdi mcm dlu bagi2 kad raya.. umah belakang rumah pn suruh abd posmen antar :)
3. sebab taun cikBALQIS sambut raya dgn title seorang yg BERKERJA *more pd practical..

cuti smnggu je.. xley lama2 nty xde elaun. huhu..dhn adanya kad raya boleh naik kn smngt nk kje nie... huhu

3. tag 3 orang dan seberapa ramai yang kau nak tag :)  *nieysabella da ksik green light xkesah nk tag ke x.. huhu 

4. copy banner dan tempek kat entry dan linkkan...
완료
 
5. link kn entri nie kt komen box..   완료


sebelum terlupe~~  tarikh tutup 12 tengah malam 19/08/2011

Thursday, August 18, 2011

SG : Peperangan antara blogger ^^


jom join..

tarikh tutup sebelum 12 tghmlm nie..


Wednesday, August 17, 2011

SG : bloglist bersama pilihan hati




Follow this way to join ok,

1.buat satu entry dan copy paste banner di atas..
2.letak link entry anda pada ruangan komen Tekan Kt Sini..
3.tajuk entry 'bloglist bersama pilihan hati'..
4.tarik tutup pada 18.8.2011 pada jam 12.00 am.
 

SG : JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER



Nama panggilan Blogger        : cikBALQIS
Tarikh mula berblog               : 2-mac-2011
Rakan blogger terkini             : 42 orang
Target tambah rakan blogger  : 10 orang




Salam Nuzul Quran

IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..



”Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk),
Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku;
 Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah,
Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,
Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.”
(al-‘alaq:1-5)


Salam Nuzul Al-Quran buat muslimin dan muslimat.
Mukjizat teragung yang ditinggalkan untuk kita semua manfaatkan.

sama2 kita mencari lailatulqadr


Tuesday, August 16, 2011

GA : 1 GIVEAWAY KECIK : LOVE AND YOU


mcm biasa spe nk join
tekantekan
saya nak MENANG GIVEAWAY KECIK

Tarikh tutup untuk GA ni adalah 16 OGOS 2011 (12.00 malam)
 

GA : 1st GA sweettwinz



nk join tekan
btw mnggu lps xsmpt join sbb bace ini hah

GA : Giveaway Raya By Miss Nadya


nak join sini

cepat join sblum 18 OGOS nie..


GA : mahu doodle free??

doodleliciouss nak wat tema baru raya..

kne bodek cc??
atoiyai..
masalah betul klo sow bodek-mbodek nie..
selalu ye fail.. :(

nape nak dodol doodle??
1st : xde doodle sndrri
2nd : xkreatip mcm CC..
3rd : sbb CC offer nak bgi free..
4th : cikBALQIS xpnah dpt doodle..
5th :   xsoftware nk wat

GA : giveaway by Atiqah Norazli



HADIAH-HADIAH

tempat pertama : topup RM50
tempat kedua : topup RM30
tempat ketiga : topup RM10
saguhati utk 2 org shj : topup RM5

 tarikh tutup adalah 5 sept 2011
(sje lme2 biar rmi yg join)

GA : WANIEZ CRAFT 1ST GIVEAWAY

cikBALQIS join GA lagi..


Tarikh tutup : 26.8.11
Nama pemenang akan d’umumkan sehari slps tarikh tutup penyertaan


nak join tekan2 sini


rosak lagi

IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL

 Assalamulaikum w.b.t.

hai semua..
rasanya da seminggu xhapdate blog cikBALQIS yg chomot nie..
lagu mana nak hapdated
nk sign in guna google chorome, asyik aw snap je
page window mozilla plak, nmpak separuh je..
poning3..
da cikBALQIS nie buta IT..
haha..

rasanya macam nak campak je kat sg. yg berdekatan..
haha
myb suda tiba masanya utk laptop bru??

:) :) :)

start menabung!!

Wednesday, August 10, 2011

Segment Nak Kumpul Link

SEGMEN lagi..



syarat dia ; 

just gune keadah nie je.
  F : follow 
E: entri
C : comment...

simple dimple je.. :)

"#2 GIVEAWAY SIMPLE : SAYA NAK KEYCHAIN COMEY TU"

IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL

 Assalamulaikum w.b.t.



GA lagi..??
simple je kan, sesimple title..
nak join jgk HERE

Tarikh tutup : 10 Ogos 2011 (Pukul 11.30 malam) dan result akan diumumkan tepat pukul 12.00 tengah malam.

salahkah aku??

IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 
                     Assalamulaikum w.b.t.

utk umat islam semua.. yg bkn islam salam ceria dri cikBALQIS..
smakin sibuk lately.. :( mana tidak nya nk fikir kerja, masak utk berbuka *practice make perfect oke.. <-- yg xpercaya,meh dtg rumah.. lol.lol.lol.. nak tngkatkan amalan yg ganjaran blipat kali ganda lgi *mangkuk tingkak ad la huhu..yg penting amalan yg istiqomah itu perlu ada.. :)

sekadar hiasan sahaja~~ oke~~
entri kali cikBALQIS nk kongsikan pengalaman tarawih la plak.. pengalaman yg ada perisa geram + sakit ati.. yg smpai skrg cikBALQIS ngt tw~~ *geram.. peristiwa dimana cikBALQIS nak tegur kesalahan org lain..
cerita pasal sejadah!! *apa kena mngena ngn sejadah?? bukan nak kata smua la ye.. tpi sebilang BESAR kaum hawa nie..*xtw kaum adam ad jgk spt ini???  klo solat kt masjid @ surau msti bawa sejadah sendiri kan..oleh kerana, tue sejadah dorg.. dorg xkn share ngn org len.. 

So, ceritanya bermula apabila cikBALQIS stay di antara 2 org macik nie..
time tue da start solat terawih.. apabila pak imam sruh luruskn saf,cikBALQIS pn apa lgi luruskan saf..
apabila luruskan saf,macik yg sebelah kanan cikBALQIS ckp
'dik,tue kan sejadah awk,yg awk pergi kt sejadah macik knape??'*blur skejap* ape lgi cikBALQIS pn ckpla
'macik,kn pak iman suruh luruskan saf, so sye luruskan saf la..' cikBALQIS
macik trus jawab 'tpi pak iman xsuruh share sejadah??' apa lgi cikBALQIS terus tersnyum yg amat manis skli..*senyum sumpah seranah ad.. huhu
ble tengok macik sebelah kiri plak, macik terus ckp,
'yg ko pndg sini wat pe.. solat je la kat sjdh sndri..nie ak bli kat mekah mse ak buat haji, jdi ak xnk share ngn org' grrrr.. geramnya cikBALQIS hanya ALLAH je yg tw..
naseb baik msih stabil klo x nak je blas balik ngn ayat cm nie
'macik2 ku yg disygi, okeh naty macik2 da ninggal sye sow 
org yg kebumikan tue tanam skali ngn sejadah tue'
haha.. pastu trus pndah tempat sbb xmood nk stay kt situ lgi.. bkn je pndh, niat pnya bek nk buat 23.. last2 buat 11 je.. :(

P/S; xsalah pn kita kongsi suami sejadah..dgn perkongsian itu i.ALLAH, ALLAH ltak kn kberkatan dan mengeratkan lagi hubungan kita sesama manusia.. & lgi satu, di bulan ramadhan kurangkn la dendam N sakit hati tue.. cuba maafkan org lain skli jgn lupa.. 


pesanan ditaja oleh budak yg selalu pelupa,

Saturday, August 6, 2011


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..



happy.happy.happy.lalalalala..<-- mental xstabil
hari ini dalam sejarah..
bkn sejarah malaysia or wat eva..
tpi ni sejarah hidup cikBALQIS..
setelah 6 hari berada di bulan ramadhan 1432H..
hari ini baru berkesempatan utk
berbuka bersama family..
tpi bkn kt umah sndri =.=
kt umah nenek..
sbb umah nenek hnya memerlukan 
beberepa minit shje dri 
tmpat kje cikBALQIS..
wat eva,
mood ; excited jiddan jiddan..


p/s ; yg belum berkesempatan tue 'isbir'
'inna ALLAHa massabarin' 
mean ; sesungguhnya ALLAH bersama org2 yg sabar..



Thursday, August 4, 2011

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS


IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..




sekali lagi.. 
nk join click HERE

♥ GA: THE COLORS OF RAMADHAN ♥



IN THE NAME OF ALLAH MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL 

Assalamulaikum w.b.t..

Salam Ramadhan semua..
macam mana amalan korg stlh berpuasa selama 3hari??
*tepuk hati tanya iman*

oke hari cikBALQIS nk join satu lagi GA..
THE COLORS OF RAMADHAN..


cikBALQIS join sbb mana tahu ada rezekiyg menunngu pd bulan ramadhan ini..
okey, skrg cikBALQIS nk share
gambar pula
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

7 of 11 ahli dorm p203 '10
kadang-kadang gambar tak mampu untuk mejelaskan segalanya.
itulah yang cikBALQIS faham.
seperti gambar ini.
gambar ini dirakam pd 2-Sept-2010 ketika
majlis khatam Al-Quran Maahad Johor (MJ) 2010
dan ini adalah hari terakhir cikBALQIS & pelajar2 MJ berbuka bersama..
sedih+rindu bila kenangkan kembali detik ini
walaupun sedih,kami tetap tersenyum riang..
*lagi2 dpn camera happy sampai telinga*
dorm cikBALQIS bertemakan hijau..*walaupun ada yg anti-hijau*
yang penting bagaimana kita menjalani ibadat di bulan ramadhan yg barakah ini..
bagi cikBALQIS itulah 'warna-warni ramadhan'

dan yg paling penting adlh
'the colors of ramadhan' 2010
takkan cikBALQIS lupakan..

btw : cikBALQIS gambar amik pakai kamera Sony DSC-W120